Si has obtenido, renovado o solicitado el duplicado de un permiso de conducir y después de un tiempo prudencial no ha llegado a tu domicilio, puedes consultar el estado de tramitación del mismo para ver si ha habido alguna incidencia.

  • Recuerda que solemos tardar un mes y medio en fabricar la tarjeta física con el permiso definitivo. 
  • No te tienes que desplazar a tu Jefatura u Oficina de Tráfico, te la mandamos por correo postal a casa.
  • Recuerda que el permiso temporal tiene tres meses de vigencia, pero pasado un tiempo prudencial, si no te ha llegado el definitivo te aconsejamos que lo reclames.

Para conocer el estado en que se encuentra tu permiso de conducir, sólo necesitas tu NIF/NIE y para la consulta telemática necesitarás introducir tu fecha de nacimiento.

1. Por internet, sin identificación previa.

2. Presencialmente, entregando toda la documentación en cualquier Jefatura u Oficina de Tráfico.

3. Por teléfono, a través del teléfono 060 puedes consultar el estado de tu permiso de conducir. Tras comprobar tus datos, te indicaremos su estado.

Cualquier persona que se haya sacado el permiso de conducir por primera vez, o bien lo esté renovando o haya solicitado un duplicado.

No hace falta que sea la misma persona interesada, si sabes el NIF/NIE de ésta y su fecha de nacimiento, lo puedes consultar sin ninguna restricción.

La consulta del estado de tramitación de un permiso es un trámite gratuito.

Mentre no m'arriba el meu permís nou, puc conduir?

Sí, durant 3 mesos podreu conduir amb el permís provisional. Aquest permís provisional es lliura en el moment de fer el tràmit. En el cas de duplicats, t'ho lliurarem nosaltres mateixos quan t'atenguem a finestreta. Si es tracta d'una renovació, ho farà el centre mèdic en què vas fer el reconeixement i per a expedicions de nous permisos, serà la teva autoescola la que t'ho faciliti.


Puc conduir fora d´Espanya amb el permís provisional

No. Amb el carnet provisional només pots conduir dins de les nostres fronteres. Si conduiràs a l'estranger hauràs de sol·licitar el Permís Internacional, en qualsevol  Prefectura o Oficina de Trànsit . En aquest cas, necessites  sol·licitar cita prèvia per internet  o trucant al 060.


Quan pot trigar a arribar el meu carnet?

El més normal és que un mes i mig després de la realització del teu tràmit tinguis el teu nou permís ja a casa teva.


L'aplicació m'indica que el permís es va enviar a Correus fa més de dues setmanes, però encara no m'ha arribat, què faig?

El permís temporal té tres mesos de vigència, tot i així, passat un temps prudencial, aconsellem que ho reclamis.

Per fer-ho, posa't en contacte amb qui realitzaràs el tràmit relatiu al teu carnet: Si es tractava d'una renovació, parla amb el centre mèdic en què vas fer el reconeixement i en el cas d'expedicions de nous permisos, serà amb la teva autoescola amb qui hagis de parlar per resoldre el problema. En el cas de duplicats, ens hauràs de comunicar la incidència a nosaltres.


Pel cas de duplicats, com comunic a trànsit que no m'ha arribat el carnet

Passat un temps prudencial del tràmit aconsellem que ens comuniqui que encara no li ha arribat el permís perquè puguem veure què ha passat i tornar-lo a enviar si fos necessari.

Per això es pot comunicar amb la prefectura en què realitzo el duplicat per internet , presentant un escrit a través de  Registre Electrònic , o presencialment a qualsevol  Prefectura o Oficina de Trànsit .     

Te puede interesar